Nie od dziś wiadomo, że podstawą uzyskania efektów w kształtowaniu sylwetki jest dobrze dobrana dieta. To właśnie jakość pożywienia, ilość spożywanych kcal i składników odżywczych decyduje o tym jakie będziemy mieli efekty. Pamiętać jednak należy o tym, że istotne są nie tylko wymienione aspekty. Ważne jest również to, w jaki sposób urozmaicamy [...]
[...] zbyt słodkiego koktajlu, wówczas lepiej sprawdzi się woda. Ilość dodanego płynu także ma wpływ na poziom słodkości i intensywność smaku. Dzisiaj mamy luksus jeśli chodzi o ilość smaków do wybór. Wystarczy, że spojrzysz na listę smaków białka Whey Protein ALLNUTRITION: [...]
[...] a dwa w zasadzie nic nie przemawiającego ku temu aby uzupełniać nią białko w swojej diecie, a nie białkiem serwatkowym. Jest ono lepsze pod każdym względem: mniejsza ilość alergenów, lekkostrawne, tańsze. Jedyne co przemawia za kazeiną, to konsystencja puddingu, który można zjeść łyżką, najeść się bardziej, lub wykorzystać do jakichś [...]
[...] plan ma zawierać trening wszystkich partii mięśniowych, im większa partia tym więcej ćwiczeń na nią można wykonywać, zaplanuj wszystkie podstawowe parametry treningu jak ilość serii, ilość powtórzeń, tempo ich wykonywania, przerwy między seriami/ćwiczeniami. Zacznij też z dobrze ułożoną dietą bo jak dieta będzie słaba to nie będziesz w stanie [...]
Cześć! Niestety obecnie nic nie widać, ale na oko raczej nie jest dobrze określać zapotrzebowanie, ze względu na fakt, że możemy nie doszacować lub przeszacować ilość energii, którą potrzebujemy. Zachęcam do skorzystania z poniższego kalkulatora:
[...] miesiąca) też dużo mniej. Za to od poniedziałku nie chodzę głodna, nie rzucam się na jedzenie, brzuch nie jest wzdęty więc zmiana posiłków zdecydowanie na plus. Te ilości to też tak trochę mniej więcej, nie mam wagi spożywczej i za mało praktyki żeby wiedzieć jaka ilość mniej więcej ile waży. Zmieniony przez - alexx2904 w dniu 2011-07-07 11:05:06
[...] Jeżeli zależy Ci na konkretnych przepisach, to właśnie w dziale, którym jesteś, znajdziesz ich sporo. Poza tym zaprosić Cię do działu kuchnia potreningu.pl: https://potreningu.pl/kitchen/list/category/1/sniadanie Jest w nim ogromna ilość przepisów na śniadania. /SFD/2018/10/9/0810568b21264a2e819edc1fb8b20c64.jpg
Cześć! Na samym początku powinieneś sprawdzić jakie jest Twoje "0 kaloryczne", czyli ilość kalorii jakiej potrzebujesz by funkcjonować i nie zyskiwać ani nie przybierać na masie biorąc pod uwagę całą Twoją aktywność. Możesz obliczyć, to na kalkulatorze tutaj:
[...] musisz coś zrobić z dietą. Skoro nie chcesz liczyć kalorii (ani pewnie ilości spożywanego białka, węglowodanów i tłuszczy) to pozostaje Ci jedynie zmniejszać bez liczenia ilość spożywanych tłuszczy i węglowodanów. Nie ma praktycznie sensu abym pisał Ci o możliwych kombinacjach diety, skoro i tak nie masz zamiaru ich stosować. Ćwiczyć zawsze [...]
Doczepię się do diety ;-) W śniadaniu masz bardzo dużo białka, bo prawie 60, a kolacja licha - lekko 20g (20g to taka minimalna ilość, by próg leucynowy był osiągnięty) - więcej o progó leucynowym http://www.sfd.pl/Pr%C3%B3g_leucynowy_i_optymalna_dawka_bia%C5%82ka_w_posi%C5%82ku-t1096953.html I na kolację daj węglowodany ;-) [...]
[...] białka w granicy 190-200g (białko liczymy na beztłuszczową masę ciała na redukcji) Sądzę, że ten przedział będzie ok, czyli izolat możesz albo wywalić, albo zmniejszyć ilość. Nasion lnu (zmielony owszem - tak) nie wliczaj, one nie są trawione. Miód tutaj się doczepie- raz na jakiś czas - TAK ;-) Ale codziennie, lepiej tutaj wymienić na [...]
[...] dyskusyjnym i wypowiedzieć może się każdy, a ja jestem tutaj od tego, aby ocenić czy dana wypowiedź ma sens. Twoja nie miała zbyt wielkiego, co opisałem powyżej. Poza tym, ilość spożywanego białka w diecie nie ma wpływu powstawanie problemów skórnych. Tak samo jak jazda samochodem nie jest powodem wypadków. Jeżeli oczekujesz na pomoc w kwestii [...]
[...] zmieniliśmy stosunek ilościowy składników na korzyść białka. W celu dostarczenia 52 g wysokiej jakości białka (więcej niż JUMBO) wystarczy mniejsza porcja produktu wynosząca 162 g. Oznacza to, że ilość węglowodanów oraz kalorii tej formuły jest niższa, ponieważ spożywanie ich w większej ilości przez tego typu osoby nie jest potrzebne"
[...] Przedstawicielem flawonoidów - występującym w gryce w największej ilości - jest rutyna. Szacuje się, że spożycie 100 g kaszy gryczanej dostarczy organizmowi zbliżoną ilość flawonoidów co jedna tabletka Rutinoscorbinu. Brak glutenu w kaszy gryczanej jest również jej potencjalną zaletą, którą można wziąć pod uwagę. Istnieją przesłanki ku [...]
Rzeczywiście białka aż tyle nie potrzebujesz. Te 140 gramów, to już będzie maksymalna ilość, której bym nie przekraczał. Tłuszcze do 1,5 grama na kilogram masy ciała i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Polecam bazować na następujących źródłach składników odżywczych: 1. Źródła białka: [...]
[...] Następnie dodać do niego około 400 kcal. Całość podzielić na makroskładniki: 1,6-2 g/kg masy ciała białka, 1,1-3 g tłuszczów i reszta kcal z węglowodanów. Następnie dobieram ilość posiłków, która nam pasuje i układamy posiłki składające się z następujących ich źródeł: - białko: [...]
Witaj , chcąc poprawić wygląd sylwetki i pozbyć się tkanki tłuszczowej z okolic brzucha należy ułożyć dietę . Dieta stanowi niewątpliwie bardzo istotny element odchudzania. Potrzebny jest ujemny bilans kaloryczny .Należy wyliczyć swoje dzienne zapotrzebowanie wg wzoru http://www.sfd.pl/-t276436.html i od wyniku odjąć na początek 200-300 kcal. [...]
Witam SHGB czyli Sex Hormone Binding Globulin to białko, które wiąże nasze hormony płciowe syntetyzowane w wątrobie. SHGB bierze udział w transportowaniu hormonów płciowych takich jak chociażby estradiol czy testosteron we krwi. Stężenie ów białka rośnie kiedy mamy nadczynnośc tarczycy, w okresie dojrzewania a także podczas ciąży bądź [...]
Gainery należą do tanich produktów. O cenie w tego typu produktach decyduje użyty surowiec białkowy i jego ilość. Zawarte w nich węglowodany nie są drogim surowcem i to chyba nie jest problem do zmartwień i powinniśmy się cieszyć. Oczywiście na allegro i w mniejszych sklepach czasem można trafić na produkty w zaskakująco "okazyjnej" cenie i takie [...]
Witam , tak naprawdę powinno się brać pod uwagę ilość tkanki tłuszczowej, jaką ma dana osoba. Zapotrzebowanie kogoś, kto waży 90 kilogramów i posiada 9% tkanki tłuszczowej, będzie inne niż zapotrzebowanie kogoś, kto waży 90 kilogramów przy 20% tkanki tłuszczowej. Dzieje się tak dlatego, że sucha masa ciała jest znacznie bardziej aktywna [...]